Špagetová dýně s houbami

1 velká špagetová dýně
olivový olej
máslo
5 stroužků česneku
300 g žampiónů nebo jiných hub
20 ks cherry rajčátek
sůl, pepř, tymián
strouhaný parmazán 3 polévkové lžíce

Troubu rozpálíme na 200°C. Špagetovou dýni rozpůlíme, vydlabeme jadérka a potřeme zevnitř olivovým olejem. Pečeme vydlabanou stranou dolů v troubě asi 40 minut a necháme vychladnout.
 

Na lžíci olivového oleje a lžíci másla zpěníme nasekaný česnek, přidáme houby, špetku tymiánu, osolíme, opepříme. Až jsou žampiony orestované, přidáme pokrájená rajčátka. Nakonec přidáme špagetovou dýni, kterou jsme vydlabali. Necháme vypařit vodu z celé směsi a vsypeme nastrouhaný parmazán a promícháme. Trochou parmazánu ozdobíme i na talíři. V druhé variantě receptu byla přidána také nakrájená anglická slanina, cca 200 g, kterou tam vložíme na orestovaný česnek.