Kuřecí kousky s cuketou na těstovinách

Cuketa má poměrně široké uplatnění a dokáže nahradit běžné zeleniny, které používáme k masu. V následujícím receptu jsme pracovali se světlou cuketou z KZ Chedrbí, která na recept padla celá. Velikost posuďte sami.
Pro cuketu jsem našel jiné využití než do buchet, na gril nebo na smažené obalované kousky.


Na tento recept je třeba:

500 g kuřecích prsíček
libovolné grilovací koření vhodné na maso, hořčice, sojová omáčka (pravá fermentovaná)
1 cibule
2 stroužky česneku
1 velká cuketa
300 g těstovin (já měl široké nudle)
olivový olej, sůl, provensálské koření

Maso nakrájíme na kousky a marinujeme v oleji, grilovacím koření, sojové omáčce s trochou hořčice. Nejlepší je to přes noc.
Cuketu rozkrájíme na kousky, rozpůlíme a nožem oloupeme slupku. Nakrájíme ji na menší kousky a dáme stranou. Také si dáme vařit těstoviny. Já měl koupené široké nudle. Těstoviny se sice rozpadaly aniž by byly hotové, ale chutnaly dobře. Vodu na těstoviny hodně osolte a přidejte olej.

Cibuli nakrájejte na kostičky, česnek na plátky a na rozpáleném oleji orestujte, přidejte lžičku provensálského koření. Pak přidejte kuřecí maso a opékejte dokud maso není úplně hotové. Teprve až je dostatečně hotové, tak přidejte cuketu a opékejte dokud není cuketa al dente, takže neměla by být na bláto a zároveň nechceme aby byla syrová. Když ve směsi zbude trochu vody, nic se neděje. Směs totiž dáme talíř s uvařenými těstovinami a trocha šťávy k těstovinám rozhodně patří. Sypal jsem oblíbeným parmazánem.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení