Kuřecí kousky s cuketou na těstovinách

Cuketa má poměrně široké uplatnění a dokáže nahradit běžné zeleniny, které používáme k masu. V následujícím receptu jsme pracovali se světlou cuketou z KZ Chedrbí, která na recept padla celá. Velikost posuďte sami.
Pro cuketu jsem našel jiné využití než do buchet, na gril nebo na smažené obalované kousky.


Na tento recept je třeba:

500 g kuřecích prsíček
libovolné grilovací koření vhodné na maso, hořčice, sojová omáčka (pravá fermentovaná)
1 cibule
2 stroužky česneku
1 velká cuketa
300 g těstovin (já měl široké nudle)
olivový olej, sůl, provensálské koření

Maso nakrájíme na kousky a marinujeme v oleji, grilovacím koření, sojové omáčce s trochou hořčice. Nejlepší je to přes noc.
Cuketu rozkrájíme na kousky, rozpůlíme a nožem oloupeme slupku. Nakrájíme ji na menší kousky a dáme stranou. Také si dáme vařit těstoviny. Já měl koupené široké nudle. Těstoviny se sice rozpadaly aniž by byly hotové, ale chutnaly dobře. Vodu na těstoviny hodně osolte a přidejte olej.

Cibuli nakrájejte na kostičky, česnek na plátky a na rozpáleném oleji orestujte, přidejte lžičku provensálského koření. Pak přidejte kuřecí maso a opékejte dokud maso není úplně hotové. Teprve až je dostatečně hotové, tak přidejte cuketu a opékejte dokud není cuketa al dente, takže neměla by být na bláto a zároveň nechceme aby byla syrová. Když ve směsi zbude trochu vody, nic se neděje. Směs totiž dáme talíř s uvařenými těstovinami a trocha šťávy k těstovinám rozhodně patří. Sypal jsem oblíbeným parmazánem.